Kesällä iskee aina ja poikkeuksetta tarve virkata. Koukku ja lankaa on vaan saatava, ihan yhtäkkiä.

Mitään ohjeita ei yleensä ehdi etsiä vaan jotain pitää saada nopeasti työn alle.

Tänä kesänä syntyi vain pikkuisia juttuja, pari säilytyskoria ja yksi pöytäliina tai mikä lie.

1311757690_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kunnianhimoisena tavoitteena oli virkata neljä pöytätablettia, mutta tuohon yhteen kului jo melkein 150 g Tenneseetä, eikä kaapissa ollut tarpeita siten kuin tuohon yhteen. Ostin lisää lankaa, mutta sitten tablettien virkkaus ei enää kiinnostanutkaan (ylläri). Nyt minulla on 400 g Tenneseetä tuollaisena korissa näkyvänä vaalean beigenä. Aloitin siitä nyt topin, saa nähdä mitä syntyy.

Korit on myös tehty kaapista löytyneistä jämälangoista, isompi on Tenneseetä ja pienenpi Kotiväkeä ja Dropsin Silke Tweediä yhdessä. Tuli ihan hauska, eläväpintainen kori.

Noita koreja voisi tehdä lisääkin, ehkä matonkuteesta tai huopuvasta villalangasta, jos siten saisi tarpeeksi jämäkkää pintaa aikaiseksi.

Kesän alussa bongasin Lappeenrannasta uuden lankakaupan. En nyt muista sen nimeä, eikä Googlettamallakaan löytynyt. Pikkuruinen lankakauppa sijaitsee kuitenkin kauppakeskus Armadassa, osoite lienee Kauppakatu. Kaupassa oli kiva valikoima saksalaisia sukkalankoja. Lisäksi siellä oli pieni valikoima puuvillalankoja, alpakkaa ja mohairia. Palvelu oli tosi ystävällistä, suosittelen piipahtamaan jos siellä päin liikuskelette.

Ostin sieltä mm. pari kerää Hot Socks -sukkalankaa. Langassa on 41 % puuvillaa, 39 % villaa, 13 % polyamidia ja 7% elastaania. Ostin kaksi 50 g kerää, ne riittivät mainiosti miesten sukkiin.

1311757661_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lankaa jäi vielä sen verran, että niistä saa sukat lapsen koossa tai varrettomat aikuisten koossa.

En aiemmin olekaan neulonut langasta, jossa on elastaania. Ihan helppo lankaa oli neuloa, ehkä aavistuksen napakammat sukat olisi voinut tehdä, että elastaani olisi päässyt oikeuksiinsa paremmin.

Muuten kesäloma on kulunut remontin merkeissä. Itse olen ollut lähinnä ruokahuollon puolella mukana, mutta olen sentään saanut lakata listoja ja vähän maalata...

Takkahuone saatiin vihdoin valmiiksi (paria listaa ja kynnystä lukuunottamatta) ja nyt siellä on hyvä syksyllä nauttia takkatulen lämmöstä ja poltella kynttilöitä elokuun pimenevinä iltoina.

1311759483_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hävisin taistelun kaikkien seinien maalaamisesta. Yksi seinä maalattiin valkoiseksi, jotta huone ei olisi niin pimeä, mutta muut seinät jäivät puun värisiksi. Jos olisin saanut päättää, olisi vain yksi seinä jäänyt puun väriseksi ja kaikki muu olisi muutettu valkoiseksi kattoa myöten, mutta aina ei saa tahtoaan näemmä läpi...

Verhojen asennus on vielä pahasti vaiheessa kun en tiedä millaiset verhot tuohon sopisi. Kappa vaan madaltaa, mutta pitkille verhoille ei oikein löydy sopivaa kohtaa. Haluaisin eroon koko tuosta verholaulaudasta, mutta kun sen purkaa on ikkunaseinällä ja katolle pakko tehdä jotain, muuten niihin jää selvästi erottuvat vaaleat kohdat. Eli lopulta saan kuitenkin ehkä sen valkoisen katon ;-)

1311757674_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koirat ovat nauttineet kesästä täysillä. Niitä ei helle onneksi kovin pahasti uuvuta ja sisällä on ilmalämpöpumpun ansiosta viileää. Me ollaan pytytty tekemään ihan pitkiäkin lenkkejä, kunhan ne suuntautuvat uimarannalle :-) Onneksi tässä on ihan kohtuullisen kävelymatkan päässä montakin paikkaa, jossa saa uittaa koiria.

Nyt täytyy alkaa totuttaa koiria lyhyempiin aamulenkkeihin kun lomat loppuu ja paluu arkeen koittaa.

Mutta nyt nautitaan vielä hetki kesästä ja lomasta!