Talvi näyttää uhkaavasti koputtelevan kynnyksellä. Toivottavasti sentään lumi antaa odottaa itseään vielä muutaman päivän, piha on vielä täynnä harvaointia odottavia lehtiä... Eikä minun juuri nyt tee yhtään mieli lähteä niitä tuohon viuhuvaan, tuulen tuivertamaan ilmaan haravoimaan. Paljon mukavampaa on käpertyä sohvan nurkkaan neulomaan :-)

Neulomisteemana näyttää nyt olevan pipot ja muut talviset asusteet. Tällä viikolla pipo-kokoelma lisääntyi tällaisella kaverilla:

236885.jpg

Lanka on taas 7-veikkaa. Neulos on 4x2 ribbiä, silmukoita oli 108 ja puikot kolmoset. Näillä silmukkamäärillä piposta tuli aika napakka omaan päähän, hieman enemmän olisi voinut olla silmukoita ympäryksessä.

Tässä kuva myös aikaisemmin neulomastani isoveikka-piposta:

236886.jpg

Mallina on Julia 8 v. Kiitos Minnalle kuvasta :-)

---

Tämä viikko jää historiaan vähän surullisena; rakas mummoni nukkui pois torstai-iltana. Hän oli sairastanut jo pitkään, joten osasimme odottaa poismenoa. Silti läheisen ihmisen menettäminen tuntuu haikealta ja surulliselta.

Juuri mummo opetti minut aikoinaan neulomaan. Hän oli itse taitava käsitöiden tekijä. Hän osasi paitsi neuloa, myös nyplätä, kutoa mattoja, ommella, kirjoa, virkata ja paljon muuta. Hän muisti meitä lapsenlapsia joka joulu itseneulotuilla sukilla ja muilla asusteilla. Minulla on vieläkin iso laatikollinen mummon neulomia sukkia käytössä. Ne ovatkin hyviä sukkia, hyvin istuvia ja taidokkaasti tehtyjä :-)

Mummo oli ahkera ja tunnollinen ihminen, joka ei pienistä vastoinkäymisistä lannistunut. Hänellä oli myös loistava huumorintaju ja valtava varasto hauskoja sanontoja, joita hän osasi soveltaa aina tilanteeseen sopivalla tavalla. Minun tulee kyllä ikävä paitsi mummon nokkelia sutkauksia, niin myös maukkaita karjalanpiirakoita, lämpöisiä villasukkia ja sileiksi tärkättyjä pitsiliinoja, joita vain mummo osasi tehdä :-)