Oikein hyvä alkanutta vuotta kaikille! Meillä vietettiin juhlayötä kotona koirien kanssa. Remu ei paukkeesta ollut moksiskaan, mutta Tuikulle yö oli vähän pelottava. Raukka ei uskaltautunut ulos enää viiden jälkeen kun pauke alkoi vaan käpertyi sohvan nurkkaan ja pysytteli siinä koko illan. Tuikku näköjään reagoi pelottaviin asioihin sulkeutumalla ja vetäytymällä turvalliseen paikkaan.

Onneksi nykyään saa paukutella vain yhtenä iltana, muuten tämä uuden vuoden aika olisi varsinaista painajaista monelle koiralle ja muille eläimille.

Mutta nyt niihin luvattuihin neulomuksiin:

Päätin etten stressaisi itsetehdyillä joululahjoilla tänä vuonna, mutta kun olin lomalla niin mielessä alkoikin vilkkua kaikenlaiset ideat, joita ehtisi tehdä vielä joulun aikana... Ja niinhän siinä kävi, että sitä mukaa kun tapasimme sukulaisia ja tuttavia, vimeisteltiin niitä joululahjoja hädissään muutama minuutti ennen h-hetkeä.

Ensin viimeistelin nämä sukat:

2194996.jpg

Lanka on Opalin sukkalankaa, koko n. 43, malli oma kärjestä aloitettu perussukka vahvistetulla kantapäällä. Lankaa kului n. 70 g, puikot olivat 2,5 mm pyöröpuikot.

Seuraavaksi valjastin neulekoneen hommiin ja tekaisin tossut siskolle:

2194998.jpg

Lanka on Gjestal Ullteppegarnia, jota kului n. 70 g. Itselle muistiin: tossuissa on 70 silmukkaa ja varressa on 10 krs, kantapään ja kärjen välissä 80 kerrosta, silmukansäätö on 8. Tossut on huovutettu koneessa 60 asteessa. Näillä asetuksilla tossuista tuli sopivat n. 39 kokoiseen jalkaan.

Ja kun oli alkuun päästy niin lisää villalankaa koneeseen:

2194995.jpg

Näitä tölkin viilentimiä syntyi yhteensä 9 kappaletta, 4 ovat jo matkanneet kohti kotiseutua, nämä loput sain viimeisteltyä äsken ja ne odottavat pesukoneeseen pääsyä. Lanka on samaa kuin tossuissa. Näihin upposikin kaikki Gjestalit tästä taloudesta, nuo reunat viimeistelin Floricalla, joka toivottavasti huopuu samaan tahtiin Gjestalin langan kanssa.

Lisäksi aloitin neulomaan mekkoa veljen tytölle, mutta se on vielä kesken. Ehkä se valmistuu sitten ensi jouluksi...

Lomaa olisi vielä huominen jäljellä, maanantaina koittaa taas arki ja työt. Koirat ovat olleet riemuissaan kun olemme olleet kotona ja ehtineet viettää aikaa niiden kanssa. Tässä otukset lempipaikassaan sohvalla, tällä kertaa Tuikulla on päivystysvuoro:

2194994.jpg

Tuikun selkää on nyt hierottu kahdesti täällä kotona ja viimeeksi päästiin jo vähän käsiksi siihen kipeään kohtaan. Tuikku myös nautti selvästi hieronnasta ja nukahtikin lopulta. Toivotaan, että hieronta auttaisi selkäkipuun ja kipu olisi vain lihasperäistä. Yritin saada Tuikulle aikaa Leena Piiralle, mutta seuraavat vapaat ajat ovat vasta huhtikuulla... Leena ehti vähän konsultoida meitä sähköpostitse, että hän epäili kuvauksen perusteella kivun johtuvat joidenkin selkänivelten lukosta/lukoista. Hän suositteli hieronnan jatkamista, joten mennään nyt siten eteenpäin ja ihmetellään sitten keväällä onko oireet yhtään helpottaneet ja miten Tuikun kanssa edetään. Jos tilanne ei ala yhtään helpottaa täytyy viedä Tuikku kuvattavaksi.

Olen nyt yrittänyt harjoitella omia hierontataitojani Remun kanssa, mutta siitä hommasta ei tahdo tulla yhtään mitään. Remu ei malta olla paikoillaan muutamaa minuuttia kauempaa, joten paljon niskaa pidemmälle en ole päässyt... Mutta hiljaa hyvä tulee, pitää vaan yrittää edetä vähän kerrassaan.

En jaksa alkaa nyt tehdä yhteenvetoa viime vuoden neuleista ja langankulutuksista, olen niin laiskasti kirjannut ylös tarkkoja tietoja neulomuksista. Tällä kuluvalle vuodelle teen sellaisen lupauksen, että en osta enempää lankaa kuin saan kulutettua, joten nyt täytyy kirjata tarkkaan ylös jokainen kulutettu gramma, että voi sitten ostaa sitä lankaa jos tekee mieli :-)

Lisäksi lupaan:

- olla syömättä karkkia tammikuussa
- olla juomatta alkoholia tammikuussa
- pitää itsestäni parempaa huolta tulevana vuonna, eli alkaa taas joogata ja syödä terveellisemmin

Muuta en sitten lupaakaan, tuossakin on jo ihan riittävästi haastetta minulle. Mitäs te olette luvanneet?