Sain vihdoin tänään napattua kuvan turkoosista hihattimesta uuden omistajansa kanssa:

68646.jpg

Hihatin onnistui hyvin; se on sellainen kuin pitikin ja ihan sopivan kokoinenkin ;-) Tämä oli kiva ja kivuton projekti; onnistui kerralla eikä neulekonekaan temppuillut yhtään koko aikana...

Ainut asia, joka jäi harmittamaan, on rumat saumat niissä kohdin, joissa miehustaosuudelle piti luoda lisää silmukoita. En keksinyt mitään hyvää tapaa, miten saisi luotua lisää silmukoita kappaleen sivuille ilman, että aloitusreunasta tulee siitä kohtaa löysä ja ruma... Ja tämä löysyys jäi saumaan (onneksi sentään vain nurjalle puolelle) rumasti näkyviin.

Onneksi tällaista suttuista saumaa tuli vain pieni pätkä ja sekin jää piiloon kainaloon, mutta harmittaa kuitenkin... Pitänee seuraavan kerran kokeilla luoda lisäyssilmukat apulangan avulla, jos siten saisi siistimmän reunan. Tai jos tiedätte paremman keinon, niin vinkit ovat aina tervetulleita ;-)

Projekteilla on tapana poikia lisää projekteja, ja niin kävi tälläkin kertaa:

68648.jpg

Eräs toinen työkaveri oli kaivellut vanhoja lankavarastojaan ja sieltä olikin löytynyt varsinainen aarre! Monta vyyhtiä luonnonvalkoista villalankaa, jonka nimi on hauska: "Vilpoista villaa". Langat ovat kotimaisia, ja varmaan jostain ammuvainaan ajoilta (ainakin vyötteen designista päätellen), mutta edelleen ihan priimakunnossa. Lanka on 100 % konepestävää villaa ja aivan ihana tuntuista!

No, miksi lanka sitten päätyi meidän keittiönpöydälle kuvattavaksi? Niin, varmaan arvaattekin... Työkaveri halusi uuden villatakin ja hänellä oli sitä varten lankaakin, vain neulomisinto puuttui... No, minulla sitä vielä piisaa, joten lupasin tutkailla, josko langoista jotain syntyisi :D

Illan mittaan lanka muutti muotoaan ensi vyyhdiltä kerälle:

68649.jpg

Ja sitten kerältä tilkuksi:

68650.jpg

Tämä lanka halusi muuttua pitsineuleeksi, joten kaivelin vanhat reikäkortit ja pitsikelkan varastosta. Enpä olekaan aikoihin neulonut koneella pitsiä, alku olikin hieman hankalaa kun en enää muistanut miten koko homma tapahtuu... Lopulta minä ja kone kuitenkin ymmärsimme toisiamme ja pääsin testailemaan erilaisia kuvioita.

Olen edelleen sitä mieltä, että tämä lanka haluaa pitsineuleeksi... Mutta millaiseksi...? Minusta tuo vinoneliöistä muodostuva harvempi pitsikuvio on kaunis ja haluaisin käyttää sitä takissa. Kuvion pohjalta syntyi idea takista, jossa pitsikuvio kulkisi reunoissa ja muuten takki olisi sileää oikeaa:

68647.jpg

Etukappaleiden reunaan tulisi erilliset kaitaleet, jotka neulottasiiin poikittain. En uskalla kuitenkan kehitellä tätä ideaa pidemmälle, ennen kuin tiedän minkä kokoinen takista tulee. Voi nimittäin olla, että jos siitä tulee kovin pitkä, ei neulekoneen leveys riitä kaitaleen neulomiseen... Pitänee laittaa homma holdiin kunnes saan mittoja kaavoja varten.