Viime päivityksestä on taas vierähtänyt tovi. Neulomuksia on tässä välissä valmistunut, mutta aika ei ole mukamas riittänyt dokumentoida tekemisiä tänne blogiin saakka.

Ensin valmistuivat nämä sukat:

1811422.jpg
Lanka on Mokkasukkaa, värinä Robin Hood. Malli on oma, sukkien koko n. 40, puikot olivat 2 mm. Lankaa näihin sukkiin kului n. 70 g. Lanka tuntuu tosi laadukkaalta ja riittoisalta. Jos värit vielä säilyvät pesussa, tilaan sitä varmaan vielä lisääkin.

Loppulangasta syntyi vielä tällaiset pikkusukat:

1811423.jpg
Vähän lyhyeksi jäivät nuo varret, mutta ehkä ne jalassa pysyvät. Nämä matkaavat varmaan veljen muksun jalkoja lämmittämään. Sukat on muuten neulottu Magic Loop -tekniikalla, molemmat yhtä aikaa. Jäin heti koukkuun tuohon tekniikkaan ja nyt tekeillä on jo toiset sukat samalla tekniikalla. Ei ainakaan pääse toisen sukan syndrooma iskemään :-)

Seuraavaksi koukulta hyppäsi hattu:

1811421.jpg

Malli on syksyn Novita-lehdestä, mutta lankana käytin Alafoss Lopia. Ohjeesta poiketen tein ne etukautta virkattavat pylväät siten, että vedin langan molempien koululla olevien silmukoiden läpi yhtaikaa, jolloin silmukasta tulee muhkeamman näköinen. Lankaa tähän luomukseen kului harmittavan vähän yli 100 g, eli jouduin ostamaan toisen kerän lankaa että sain hatun valmiiksi. Kuva on taas mitä on, mutta oman pään kuvaaminen on vaikeaa - uskokaa pois.

Tässä vielä kauniimpi kuva hatusta:

1811425.jpg
Tällä kertaa laaduntarkastajana toimi Remu.

Tänään sain hieman laatuaikaa itselleni ja pääsin osallistumaan Porvoon käsityötapaamiseen, joka oli Tuutsilla. Pari tuntia häiriötöntä neulomisaikaa, hyvää ruokaa ja mukavaa seuraa, mikäs sen kivempaa! Samalla sain vaihdettua yhden riemunkirjavan Nalle-kerän pois, se kun on pyörinyt toimettomana lankalaatikossa jo pitkän aikaa. Tilalle sain luonnonvalkoista Nallea, joka pääsi heti puikoille ja alkoi muodostua sukiksi.

Illalla sain vielä mehustettua loput kesän marjasadosta. Nyt on pakastin ääriään myöten täynnä mehua ja marjoja, eiköhän niillä ensi talvi pärjätä.