Omituinen flunssa on miltei selätetty, vain hienoinen aalloittain ilmenevä päänsärky kummittelee yhä. Onneksi se on niin lievää, ettei estä elämistä.

Tänä aamuna meidän pihalla tepasteli ylväs herrasmies, mistä lie saarivaltiosta tullut?

2068016.jpg

Ai, sehän onkin vain Remu uudessa irlantilaisneuleessaan :-)

Remun palmikkopusero:
ohje: Drops (muokkailin vähän alkuperäistä ohjetta, lisäsin silmukoita palmikoiden väliin ja tein helman lyhennetyillä kerroksilla, johon jatkoin resorin suoraan.
lanka: BBB vauvalanka (merinovillaa) 2-kertaisena, n. 150 g
puikot: nro 4

2068042.jpg

Huomaatteko virheen selän palmikoissa? Paikalle pyyhältänyt laaduntarkastaja ei huomannut, lieko niin huumaantunut Remun herrasmiesmäisestä olemuksesta :-)

Puserosta tuli tosi hieno, nyt vain odotellaan niitä pikkupakkasia ja kuivaa keliä, jotta voisimme käyttää puseroa, eihän sitä nyt voi kurakelillä pitää, jottei likaannu...

---

Pääsin molempien koirien kanssa Marja Huovilan vetämälle koiraetsintäkurssille. Tosi hienoa! Marja on kehittänyt koiraetsinnän harjoitusmenetelmän ja hän on omien koiriensa kanssa ollut etsimässä kymmeniä kadonneita koiria. On tosi hienoa päästä niin kokeneen ihmisen oppiin.

Meillä oli tänään ekat treenit. Tällä kertaa mukana oli Tuikku. Tuikun jälki oli tosi pitkä (melkein kilometrin) ja siinä oli paljon tahattomia häiriöitä (meluavia lapsia, toisen koiran haukuntaa, lähellä kulkeva auto). Lisäksi maasto oli vaikea, sellainen, jossa risteili paljon polkuja edestakaisin. Maasto on Porvoolaisten koiranulkoiluttajien suosiossa, joten siellä oli paljon muiden koirien hajuja.

Tuikku jäljesti kokonaisuutena tosi hienosti. Huomasin, että "umpimetsässä" se kulkee tosi varman oloisesti, polut yms. joissa on paljon muita hajuja, ovat sille vaikeita. Muutamassa kohdassa jouduin auttamaan Tuikkua eteenpäin näyttämällä sille oikean suunnan. Mutta esim. hiekkatien ylityksen Tuikku hoiti hienosti itse.

Ilmaisu sujuu Tuikulta mallikaasti: kun se huomaa maalikoiran se tulee hienosti minun luokseni ja ymmärtää, että tehtävä on suoritettu ja on palkinnon aika. Nyt täytyy vain yrittää saada Tuikku ilmaisemaan maalikoira vähän aikaisemmin, tällä kertaa se meni hieman liian lähelle.

Opin jo paljon uusia juttuja, vaikka tämä oli vasta eka treenikerta Marjan kanssa. Puhuimme paljon tuulen suunnan merkityksestä, hajun leviämisestä kun on matalapaine/korkeapaine, ilmaisun opettamisen tärkeydestä, oman koiran lukemisen opettelemisesta jne...

Parin viikon päästä on Remun vuoro päästä kurssille, tuskin maltan odottaa :-)