Täällä ollaan vielä, vaikka hiljaista onkin ollut. Neulesuma alkaa pikkuhiljaa purkautua ja takan päällys putsaantua. Eilen sain valmiiksi yhdet sukat, mutta niitä ei voi esitellä ennen kuin saan uudet sukkablokit postista, esitellään ne sukat sitten yhdessä niden blokkien kanssa :-)

Paksu kietaisuneulekin valmistuu vähän kerrassaan, miehustakappaleet ovat jo valmiit ja pingotettu, hihatkin ovat jo puolivälissä, nyt jännitetään riittääkö lanka vai täytyykö ostaa lisää. Yhden piponkin tein, se on ollut jo kovasti käytössäkin ja lämpimäksi todettu.

Sunnuntaina kävin uuden TeeTee-myymälän avajaisissa vanhassa kaupungissa, mutta kassajonot olivat sitä luokkaa, etten viitsinyt edes katsella mitään ostettavaa. Muuten myymälä vaikutti kivalta ja tilavalta. Valikoima oli lähes ennallaan, muutamia efektilankoja oli tullut lisää. Täytyy käydä joskus paremmalla ajalla tutustumassa kauppaan.

Lauantaina ajoin koirien kanssa Pukkilaan koiraetsintäharjoituksiin. Tuikulle tehtiin jälki, jossa oli yksi 90 asteen kulma. Tuikku jäljesti hienosti, kulman se ensin missasi, mutta hyvin se osasi itse korjata itse oikealle jäljelle. Tuikku ilmaisee hyvin ja selkeästi, sekä palaa ohjaajan luokse vapaaehtoisesti kun homma on ohi. Lupaavalta näyttää tässä vaiheessa, toivotaan että kehitys jatkuu nousujohteisena :-)

Remulle oli tehty jälki jo edellisenä iltana. Remun jäljestysvuoro oli ihan viimeisenä, joten paikalla oli paljon häiriöjälkiä. Vein Remun suoraan jäljen alkuun, jossa annoin hajun. Aluksi Remu olisi lähtenyt väärälle (tuoreelle) jäljelle, mutta aikansa säntäiltyään ja paikkoja tsekkailtuaan se läksi oikeaan suuntaan. Minulla ei ollut mitään tietoa mihin jälki jatkui alun jälkeen, joten luotin vain koiraan ja annoin se mennä. Lopussa Remu meni ohi yhden kulman, jolloin takana tullut opas käski pysäyttää sen. Kun pysäytin Remun se korjasi välittömästi itse virheen ja palasi kulmauskohtaan ja kaartoi oikeaan suuntaan. Siinä kohtaa jälki muuttui tuoreeksi, joten se varmaan hämäsi Remua. Hienosti se kuitenkin korjasi ja "eksynyt" koira löytyi.

Remullekin kelpasi palkka tällä kertaa ja se palasi vapaaehtoisesti luokseni kun maalikoira löytyi. Hyvä hyvä :-)

2036103.jpg
Remu syksyllä 2007

Harjoitusten jälkeen molemmat koirat olivat niin puhki, että nukkuivat koko illan. Taitaa olla melkoisen kuluttavaa puuhaa tuo jäljestys.

Tuikun uusi ruokavalio toimi ja ei toiminut. Se toimi muuten hyvin, mutta kävi ilmi, että Tuikun ruoansulatus ei pysty sulattamaan luuta, vaan tavara tuli ulos täysin sulamattomana. Vein Tuikun viikko sitten maanantaina eläinlääkäriin kun sillä oli kauheita kipuja kun se yritti ulostaa. Luulin ensin, että anaalirauhaset ovat tulehtuneet, mutta kävi ilmi että kipuja aiheuttikin sulamaton luumurska. Harmittaa vähän kun ruokavalio näytti muuten toimivan ja painoakin saatiin vähän pois sen avulla. Lisäksi anaalirauhaset olivat täysin tyhjät ja vaivaamattomat.

Täytyy varata uusi aika luontaisterapeutulle ja suunnitella taas uusi ruokavalio, jossa luut ja rustot korvataan jollain muulla. Onneksi kanankaulat ainakin näyttäisivät sopivan, samoin kuin liha ja sisäelimet.

Nyt täytyy kuitenkin mennä muutama viikko pehmeällä koiranruoalla, jotta suolisto saadaan varmasti kuntoon. Onneksi kivut näyttäisivät olevan ohi. Ainakin Tuikku vaikuttaa taas omalta itseltään ja leikkikin taas maistuu entiseen malliin.