Vietämme Remun kanssa iltaa kahdestaan, loput perheen miehistä lähtivät humputtelemaan. Ajattelimme nauttia illasta rentoutuen TV:n ääressä ja nauttien herkkuja. Remu toteuttaakin suunnitelmaa jo täyttä päätä, vaikkei TV:tä ole vielä ehditty edes avata.

866494.jpg

Olemme me kyllä hemmotteluhetkemme ansainneetkin, meillä on ollut niin rankkaa. Remulla oli eilen rankkaa kun masu oli pipi ja mukava hoitopäivä loppui ennen aikojaan. Ja minulla oli rankkaa kun piti lähteä kesken työpäivän hakemaan Remua kotiin. Onneksi sain tehtyä loppupäivän töitä kotoa käsin ja onneksi Remun mahtauti meni ohi yhtä nopeasti kun se oli alkanutkin. Iltapäivä siinä kuitenkin meni toipuessa.

863363.jpg

Tänäänkin meillä on ollut jännittävä iltapäivä. Kävimme ulkoilemassa ja jouduimme oikaisemaan vähän aiottua aikaisemmin takaisin kun valtavan musta pilvi vyöryi meitä kohti. Poikettuamme polulta metsään osui silmaan rypäs jotain keltaista.

866492.jpg

Kantarelleja! Pakkohan ne oli kerätä talteen. Ongelma on vain siinä, etten oikein ole mikään sienien ystävä enkä ole koskaan valmistanut mitään sienistä. Nyt pitäisi väsätä näistä jotain niin hyvää, että sienikammo lähtisi... Onko kellään siis jotain hyvää reseptiä, johon sisältyy kantarelleja?

Nytpä keksin: Kerro paras kantarellireseptisi minulle, voisin vaikka arpoa otain pientä kivaa kaikkien reseptien jättäneiden kesken :-) Ainut vaatimus reseptille on, että se on suhteellisen helppotekoinen, en tosiaan ole mikään kokkivirtuoosi. Hmm. aikaa voisi olla vaikka maanantai aamuun saakka. Tai en minä tiedä kauanko sieniä voi säilyttää... Mutta ainakin ne reseptit säilyvät, voinhan metsästää lisää sieniä nyt kun kerran tiedän paikan jossa niitä kasvaa ;-) Voit myös jättää toiveen palkinnon laadusta, esim. haluaisitko palkinnoksi jotain neuleaiheista vai jotain ihan muuta?

Yksi sieni täytyy ainakin pakastaa, jotta voin ensi kesänä kokeilla näyttää sitä Remulle, jospa se vaikka oppisi vielä kantarellikoiraksikin! Tänä syksynä en viitsi sitä kokeilla kun nyt on meneillään niin paljon muita hajujuttuja, saattaisi pienen koirulin aivokapasiteetin raja tulla vastaan jos hajuja tulee kerralla liikaa opeteltavaksi :-)

Pääsimme sienireissulta muuten kotiin lähes kastumatta. Myrskyn mentyä ohi kävin ottamassa muutaman kuvan siitä suuresta mustasta pilvestä, mutta se oli jo ehtinyt aika kauas enkä onnistunut vangitsemaan sitä mustuutta enää. Näkymä oli joka tapauksessa hieno.

866493.jpg

Kuvanottohetkellä aurinko paistoi jo täyttä päätä. Ja Remukin malttoi istahtaa paikalleen ihailemaan peltomaisemaa.

866496.jpg

Ohoh, mitkä turakarvat sillä kasvaa jo niskassa, pian päästään varmaan jo nyppimishommiin :-)