Sain lapaseni valmiiksi, sopivasti nyt kun lämpömittari näyttää ulkona +26 astetta. Mutta olenpahan kerrankin ajoissa liikkeellä.

826194.jpg

Kuvissa on hassu keltainen valo, oikeasti lapaset ovat kauniin harmaat. Lupasin kirjoittaa näihin ohjeen, mutta päätin oikaista ja laitan tähän vain mallineuleen kaaviona ja muutamia mittoja. Kyllähän te nyt lapasia osaatte tehdä ilman tarkkaa ohjettakin :-)

826240.jpg

Lapasten kuvio on ihan simppelia 2 o, 2 n ribbiä, mutta se vain siirtyy pykälällä eteenpäin joka 3. kerros. Omissa lapasissani on 44 silmukkaa ja lanka oli siis Sublimen cashmir-merino-silkki-lankaa ja puikot 3,5 mm.

Minulla on tosi pienet kädet, eli jos räpyläsi ovat normaalikokoiset, kannattaa ehkä lisätä muutama silmukka ympärysmittaan.

Lapaset on neulottu pötkönä ilman mitään peukalokiilaa, peukkuja varten jätin vain kolon ja neuloin peukut sitten ihan sileänä neuleena.

Tässä vielä tarkempi kuva neuleen pinnasta:

826197.jpg

Jaahas, ja nyt huomaan kuvan ladattuani, että tein tuohon kaavioon mallineuleen väärin päin... Mutta sama kai se on kumpaan suuntaan kuvio kulkee :-)

Ja sitten viikon Remuiluihin...

Remu keksi viime viikolla hieman urhan usein, että naapuriin on kiva juosta moikkaamaan leikkiviä lapsia ja kotiin saapuvia autoja. Miehekkeellä paloi pinna moiseen touhuun perjantaina klo 18:37 (noin). Alkoi vimmattu naputus ja sahaus. Lopputuloksena syntyi valtavan upea portti pihan perältä löytyneistä purkua odottelevista otsalaudoista ja kattopaneeleista.

826324.jpg

Kyllä siinä on naapureilla naurussa pidättelemistä... Mutta hyvin on portti pitänyt koiran pihalla ja se on pääasia :-) Tarkoitus on rakentaa tuohon ihan oikea portti, mutta sitä odotellessa tämä kierrätysversio toimii ihan hyvin.

Aloitimme Remun kanssa myös uuden harrastuksen, koiran etsinnän. Meillä oli eilen ekat treenit ja ne sujuivat aivan yli odotusten. Remu hoksasi heti homman nimen ja jäljesti Ilo-koiran metsästä. Täytyy tosin muistaa että Remu on jäljestänyt ennenkin, siitä oli paljon apua. Tällä kertaa vain jäljen alkua ei näytetty ja Remun piti itse hoksata maahan jätetystä kaulapannasta, että mitä hajua hänen piti lähteä seuraamaan.

Saas nähdä olisiko Remusta joskus ihan oikeaksi etsijäkoiraksi... Mutta pääasia tietysti on, että koirulille löytyi mieluisa harrastus josta hän ihan selvästi nauttii.

826362.jpg
Hieno etsijä-koira poseeraa

Treenien jälkeen poika oli ihan väsy, eikä edes palloleikit kiinnostaneet.

826375.jpg

Mutta nyt näyttää taas virtaa piisaavan, täytynee lähteä vähän lenkkeilemään kun lämpötilakin jo laskenut jo siedettävälle tasolle.