Edit: kuva topista lisätty!

Sain vihdoin lisättyä viime syksynä neulomani koiran Jussi-paidan ohjeen tänne blogiin. Ohje löytyy Sivut-otsikon alta tuolta sivupalkista. Tämä alkupuheena, ettei unohdu.

Sain illalla valmiiksi myös vihreänkirjavan tunikatopin. Kuvia en saanut aikaiseksi ottaa, yritän tänään jos ehdin. Topista tuli ihan kiva, tosin nyt en tiedä tykkäänkö sittenkään langan väristä, se on ehkä liian kirkkaan vihreän kirjava... Katsotaan mikä topin kohtaloksi koituu, väripatako? Joka tapauksessa kesä voisi jo tulla, uudet kesätoppini palavat halusta päästä tositoimiin!

1651488.jpg
Kesätoppi, malli kesän 2008 Novita-lehdestä. Lanka on Bomulls flamgarnia, jota ostin Neuletikistä toissa keväänä 300 g. Sain melkein kaikki langat uppoamaan tähän toppiin, vain n. puolikas kerä jäi jäljelle. Puikot olivat kakkoset, vaikka vyötteessä ohjeistettiin käyttämään 3,5 mm puikkoja.

Viikonloppuna ei ainakaan kovin kesäiseltä vaikuttanut, vaan oli koleaa ja märkää... Sateista päivää vietettiin siivoamalla. Siivotessa löytyi takan päältä kaksi ufoakin (keskeneräistä neuletta siis) lisää... Pitäisikö siivota useammin? Yritän napsia ufoistakin kuvat ja laittaa ufo-blogiin. Toisesta ufosta piti tulla huovutetut lapaset, mutta nyt taidankin keksiä sille toisenlaisen kohtalon... Täytyy miettiä :-)

Tuleepa sekava postaus, no yritän täydentää lahiaikoina kuvilla, niin ehkä selkiytyy vähän.

Sitten vähän koirien kuulumisia:

Tuikku on toipunut leikkauksesta ihan ennalleen. Kävimme viikko sitten jälkitarkastuksessa ja saimme sen jälkeen luvan palata normaaliin päiväjärjestykseen. Tarkastus sattui hyvään aikaan, sillä olin edellisenä iltana huomannut Tuikun vasemman silmän rähmivät aika tavalla. Sinä olikin sitten tulehdus ja matkaan saimme silmävoidetta, jota ollaan nyt laitettu aamuin illoin. Tuikku-parka, koko ajan pitää kiusata sitä jollain toimenpiteillä.

Anaalirauhasetkin katsottiin, mutta ne olivat onneksi tyhjät. Sen verran kauan anaalirauhaset ovat kuitenkiin koiraa kiusanneet, että se on ottanut tavakseen nuola takamustaan, vaikka varsinainen vaiva ei olekaan akuuttina. Niinpä hännän tyvi oli ihan ärtynyt. Eläinlääkäri totesikin, että varsinaisen noidankehän Tuikku on tamauksen hoitamisesta itselleen kehittänyt... Jatkuva nuoleminen on aiheuttanut ihon ärtymisen, joka taas lisää tarvetta hoitaa eli nuolla lisää... Ohjeeksi tähän vaivaan saimme suihkuttaa peppua vedellä aamuin illoin. Lisäksi pepun nuoleminen pitää jollain saada estettyä.

Tuikku on kyllä varsinainen sopeutuja. Täysin valittamatta se on ottanut vastaan kaiken hoidon ja suihkuttamisen. Vähän nakkia kun vilauttaa, niin neiti juoksee itse suihkuun ja antaa hyvin suihkuttaa itseään. Suihkun jälkeen suihkautetaan vähän koirien haavavoidetta hännän tyveen nuolemisen estämiseksi, laitetaan silmään voidetta jne... Palkaksi vähän nakkia ja neiti on aivan tyytyväinen oma itsensä! Uskomaton taistelija!

Remu olisi aivan järkyttynyt jo siitä, että takamusta pitäisi suihkuttaa vedellä saati sitten siitä, että sitä hänen suuresti inhoamaansa haavavoidetta laitettaisiin... Nytkin herra myötätunto juoksee valmiiksi karkuun kun näkee, että silmävoide otetaan käteen, vaikkei sitä hänen silmiinsä ole koskaan edes laitettu. Varsinainen sankari. Nakit kyllä kelpaisivat hänellekin hoitotoimenpiteiden jälkeen :-)

Onneksi Tuikun vaivat eivät haittaa arkea ja silmäkin on parantunut tosi hienosti. Tällä viikolla meillä on paljon ohjelmaa, melkein joka illaksi jotain. Eilen kävimme koirien kanssa tekemässä jäljet kahdelle muulle koiralle, jotka ajavat ne tänään ja huomenna. Jäljet ehtivät siis vanheta toinen yhden päivän ja toinen kahden päivän ajan. Jäljet tehtiin vielä taajamaan, joten helppoja ne eivät ole, jännä nähdä miten koirat niistä selviävät.

Keskiviikkona menemme Remun kanssa kokeilemaan verijälkeä. Sitä Remu ei ole vielä testannutkaan, saas nähdä suoriutuuko herra siitä yhtä hienosti kuin Tuikku. Vai meneeköhän pupu pöksyyn? Se lehtijuttukun muuten ilmestyi, jossa olimme Tuikun kanssa, täytyisi muistaa skannata se. Jos se on vielä tallessa, viikonloppuna polttelimme takassa tulta ja lehti on hyvinkin voinut joutua sytykkeeksi. Toivotaan, ettei niin ole käynyt :-)