Kävin tänään koirien kanssa luontaisterapeutti Malin Ekblomin vastaanotolla. Päätin kokeilla siirtyä niiden ruokinnassa täysin luonnonmukaiseen liha-kasvis ruokavalioon. Tuikun iho on alkanut vähän oireilla ja kutista, eikä sen peppuongelmiin tahdo oikein löytyä mitään ratkaisua, joten päätin etsiä apua luontaisterapiasta.

Malinilta sain vinkkejä uuteen ruokavalioon siirtymisestä ja ohjeita sen noudattamiseen. Nyt aluksi siirrymme vaan kananliha/lihainen luu linjalle ja sitten pikkuhiljaa ruokavalioon lisätään muiden eläinten lihaa ja luita sekä kasviksia.

Kaikki viljatuotteet pitää nyt aluksi jättää pois, eikä esim. yrjölänpuuroa saa nyt ainakaan aluksi antaa ollenkaan. Katsotaan kuinka meidän käy, tuloksia pitäisi näkyä jo kuukauden sisällä.

Lisäks sain ohjeeksi silitellä ja hieroa Tuikkua paljon, jotta  kuona-aineet lähtevät liikkeelle. Tuikku ei ole asiasta varmaan yhtään pahoillaan :-)

Emäntääkin hemmoteltiin tänään kun kotiin tullessa postilaatikossa odotti uusi Novita ja kaksi settiä Knit Picks sukkapuikkoja (koot 2.25 mm ja 3.25 mm), jotka tilasin Tinttamarellistä. Minulla ei aikaisemmin olekaan ollut noita välikoon puikkoja. Puikot tuntuvat ihanan sileitä, täytyykin laittaa ne heti tositoimiin...

Mutta hei, täällä on ahkeroitu neuleita valmiiksi ihan urakalla loppuviikosta. Ensin valmistui tämä kauluri:

1975268.jpg

Lanka on virkatusta lippiksestä yli jäänyttä Alafos Lopia. Aloitin ensin kaulurin leveämpänä, mutta lanka uhkasi loppua kesken, joten purin työn ja aloitin alusta. Tässä versiossa on 25 silmukkaa. Kauluri on neulottu ainaoikeana, välillä tein lyhennettyjä kerroksia, jolloin sain kauluriin hieman muotoa.

Napit ostin Porvoon Nappi-aitasta.

1975267.jpg

Kauluri on muuten ihan passeli, mutta se kutittaa vietävästi...

Eilen sain vihdoin viimeisteltyä myös Tuikun uuden villapaidan.

1975270.jpg

Kuva on huono, mutta valoa ei näillä leveysasteilla tähän aikaan vuodesta ilta-aikaan oikein tahdo riittää... Täytyy yrittää huomenna ottaa parempi kuva päivänvalossa.

Pusero on neulottu Lanett-langasta. Lankaa tähän kului vain vajaa 100 g. Malli on oma, mallineule on Kauneimmat neulemallit kirjasta. Olen tosi tyytyväinen puseroon, mitoitus meni ihan nappiin ja lanka tuntuu pehmeältä eikä varmaan kutita Tuikun herkkää hipiää :-)

Neulos joustaa hyvin joka suuntaan ja tarvittaessa se lämmittää koko selän mitalla.

1975269.jpg

Kyllä nyt kelpaa syysviimoissa tepastella.