Tämä viikko on vierähtänyt enemmän ja vähemmän sadetta pidellessä. Onneksi tänään oli parempi sää kun olimme Remun kanssa koko aamupäivän jälkiharkoissa Pornaisissa.

Maisematkin hivelivät silmää, joten mikäs siellä oli syyspäivää viettäessä.

1963171.jpg
Kuvassa on Lahankoski, joki on nimeltään Mustijoki.

Remukin pääsi siis pitkästä aikaa jäljestämään, viimeaikoina Tuikku on päässyt useammin hommiin kun käyn sen kanssa koiraetsinnän alkeiskurssia.

Remulle tehtiin jälki joen vartta pitkin pellon reunaa ja hiekkatietä pitkin. Jälki oli n. 5-700 metriä pitkä ja siinä oli hämäyksenä toisen koiran jälki, joka erkani varsinaisesta jäljestä noin puolivälissä. Lisäksi haastetta jälkeen toi navakka tuuli.

Remu oli tänään täysin suvereeni, se jäljesti varmasti ja tarkasti. Hämäyskoira ei ollut Remulle mikään juttu, eikä tuulikaan tuntunut sitä haittaavan. Tosi hyvä mieli jäi päivästä meille molemmille. Remu sai vielä extra palkinnon kun se niin selkeästi tuntui rakastuneen maalikoira Alixiin ja annoin Remulle luvan käydä moikkaamassa Alixia jäljestyksen jälkeen. Koirat tulivat yhtä matkaa takaisin autoille ja Remu oli selvästi ylpeä itsestään - se oli ainakin 2 cm korkeampi kuin normaalisti :-)

Tuikun kanssa olemme vähän ihmeissämme kurssilla. Alussa se jäljesti tosi hyvin ja tarkasti, mutta kahdella viime kerralla se on ollut ihan hukassa. Välillä se ei lähde jäljelle ollenkaan tai sitten se kulkee ihan omia polkujaan. Nyt pohdimme että onko se vain niin varma, että se haluaisi valita helpompi reittejä (polkuja) kuljettavakseen ja tietää koko ajan mihin pitää mennä, mutta me vain emme luota siihen. Tai sitten olemme edenneet sen kanssa liian nopeasti ja se ei tiedä mitä siltä odotetaan. Päätimme nyt palata Tuikun kanssa lähtöruutuun ja tehdä sille seuraavalla kerralla tosi helpon perusjäljen. Katsotaan miten se menee ja pohditaan sitten miten sen kanssa edetään.

Olen minä neulonutkin, ihan hulluna, kädet ruvella. Mutta mitään ei valmistu... Ehkä ensi kerralla. Kävin myös hamstraamassa lisää lankaa Lankatalosta palkkapäivän kunniaksi, mutta esitellään ne hankinnat vasta sitten kun ne ovat muodostuneet joksikin :-)

Ahkeraa viikkoa kaikille!