Ainakin meidän koiralla... Virtaa tuntuu riittävän ja metsän hajut vetävät koirulia magneetin lailla puoleensa. Tänä aamuna olimme metsässä lenkillä normaaliin tapaan. Jäljistä päätellen paikalla oli ollut myös runsaasti jäniksiä. Remu tsekkasi joitain jälkiä, mutta ei ollut niistä kovinkaan kiinnostunut. Olimme jo melkein kotona kun vastaan tuli Nelli-lagotto ihmislaumoineen. Koirat ovat ennestään tuttuja ja leikkivät mielellään keskenään, kuten nytkin.

Tällä kertaa koirat vaan ottivat ja katosivat... Koiria ei alkanut kuulua takaisin, joten aloimme jo vähän huolestua. Kävimme etsimässä niitä meidän pihasta ja tähyilimme lähipelloille. Koirista ei näkynyt vilaustakaan. Hieman kaueampaa alkoi kuulua koirien haukuntaa. Haukku kuului sieltä suunnalta, jossa asuu muita koiria, joten ajattelimme että meidän koirat ovat juosseet sinne.

Läksimme kävelemään haukuntaa kohti tietä pitkin ja silloin takaa kuului mahtava jahtihaukku. Sitten ohitsemme kiisi peltoa pitkin suuri jänis. Ja perässä meidän Remu. Nelliä ei edelleenkään näkynyt missään. Remu jatkoi jahtiaan pellon yli kuulematta huutojani. Nellin omistajat läksivät etsimään sitä metsästä, jolloin se puuskittikin itse paikalle. Raukka oli jäänyt Remun matkasta jossain vaiheessa kun Remu mitään näkemättä ja kuulematta oli lähtenyt jahtaamaan jänisparkaa.

Samalla hetkellä myös Remu juoksi peltoa pitkin takaisin päin. Ilmeisesti jänis oli ollut sille liian nopea ja mielenkiinto oli lopahtanut siihen. Loppu hyvin kaikki hyvin ja koirat saatiin onnellisesti kotiin. Vähän kyllä säikäytti kun tuolla lailla katosivat. Onneksi meidän lähellä ei ole isoja teitä, ettei tarvitse pelätä koirien juoksevan auton alle...

Nyt Remu on tietty ihan väsynyt ja meillä on parin tunnin päästä koiranetsintäharkat. Saas nähdä miten innokas jäljestäjä Remu tällä kertaa on kun aamupäivällä on ollut jo niin paljon aktiviteettia :-)

---

Ensimmäiset Step-langasta tehdyt sukat matkustivat siskolleni syntymäpäivälahjaksi, toivottavasti ovat hänelle sopivat. Päätin käyttää loput langasta samantien kun sitä jäi juuri sopivasti toisten sukkien teriin.

1375872.jpg

Yksi sukka on jo valmiina, toinen vasta alkumetreillä. Varsiin käytin Lanettia.