Oho, lunta tuli sitten kerta heitolla ihan riittävästi. Saksalassa on vietetty jännittäviä hetkiä aamuisin kun autoja on lapioitu hankien keskeltä ja työnnetty pois milloin mistäkin kinoksesta. Olen tällä viikolla ollut pinteessä jo kolme kertaa. Kerran pääsin pinteestä omin voimin, kerran tarvitsin naapurin sedän apua ja viimeeksi tänä aamuna mieheke joutui työntöpuuhiin.

Kyllä maalla asuminen on sitten mukavaa. Varsinkin kun oman pihan lisäksi lumityöt täytyy tehdä pihatieltä, joka on n. 50 metriä pitkä. Ja ei, meillä ei ole traktoria tahi lumilinkoa. Kola vaan. Ja lapio.

Mutta ei se mitään, ainakin kunto kasvaa lumikinoksia vastaan taistellessa. Nyt tosin sataa vettä ja kinokset hupenevat tasaiseen tahtiin, joten lumihuolet taitavat olla ohi vähäksi aikaa. Toivottavasti samalla häviävät myös jatkuvat sähkökatkot, jotka ovat vaivanneet meitä koko viikon.

Harmittaa, etten ole kotona päivänvalon aikaan, nietoksista olisi saanut mahtavia valokuvia. Lisäksi olisin saanut paljon materiaalia koottua "Hauskoihin kotivideoihin" lähetettäväksi kun koiraparat yrittävät parhaansa mukaan edetä upottavassa umpihangessa... Varsinkin Tuikulla on ollut hankalaa, kun sen täytyy aina päästä tekemään tarpeensa mahdollisimman kauas tiestä. Eilenkin iltalenkillä se kävi varmaan toistakymmentä kertaa kahlaamassa penkoissa kun sopivaa paikkaa ei tahtonut löytyä. Välillä raukka ei millään meinannut saada itseään puskettua ojasta takaisin tielle kun lunta oli niin mahdottomasti.

Koiranhierontakurssi
oli ihan mahtava! Suosittelen lämpimästi. Tiina hieroi Tuikkua kurssin aikana ja huomasi, että Tuikun selkä on ihan jumissa. Tuikku murisikin vähän, eli ilmeisesti selkä on tosiaan kipeä. Täytyy nyt tutkituttaa paremmin se selkä ennen kuin alan itse edes hieroa sitä, etten vahingossa vahingoita sitä lisää.

Tavallaan oli helpotus, että Tuikun selästä löytyi vikaa, koska se saattaa selittää osan muista epämääräisistä oireista joita Tuikulla on. Sellaiset epämääräiset oireet ovat pahoja kun mitään varsinaista syytä niille ei löydy, mutta oireet kuitenkin ovat olemassa ja selvästi vaivaavat koiraa.

---

Työkaveri vaihtoi työpaikkaa ja hänen läksiäisiään vietettiin tällä viikolla. Neuloin läksiäislahjaksi hänelle tällaisen pipon:

2098258.jpg

Malli on oma, ensin 2x2 ribbiä alareunassa ja sitten 4x2 ribbiä kavennuksiin saakka. Kavennukset tein ihan fiilispohjalta, en yhtään muista missä kohtaa ja miten tiheästi... Lanka on Sisu Glitteriä, jota kului pipoon vähän alle 50 g

Puikot olivat 2 mm, silmukoita oli aluksi 136 ja 4x2 ribin kohdalla 138. Näillä silmukoilla tuli naisen päähän sopiva pipo.

Tässä vielä lähikuva neuloksesta, josta ehkä paremmin näkyy tuo langan kimallus:

2098260.jpg

Tosi ihanaa lankaa muuten! Tekisi mieli käydä hamstraamassa sitä vähän lisää...