Pahoittelen verkkaista päivitystahtia, mutta syksyn myötä harrastukset ovat päässeet taas toden teolla käyntiin ja miltei kaikki vapaa-aika menee jossain metsässä rämpiessä.

Tuikku aloitti nyt koiraetsinnän alkeiskurssilla ja Remu on tottiskurssilla. Näin ollen miltei joka illaksi on jotain ohjelmaa ja neulomisaikaa on vähän.

Jotain pientä olen sentään saanut aikaan. Vähän lisäystä sukkasatoon:

1917299.jpg

Sukissa on kolmea eri väristä seiskaveikkaa, vaalea vihreä on sitä raparpereilla värjättyä. Ruskea on jokin vanha langanloppu, jonka sain sopivasti käytettyä loppuun. Sukat ovat aika pienet, ehkä n. kokoa 30. Ajattelin laittaa nämä johonkin keräykseen, kohdetta en ole vielä valinnut. Malli on ihan perus-perus taas, sopivan aivotonta telkkarineuleeksi. Puikot olivat 3 mm.

Tässä viimein myös kuva siitä sienillä värjätystä langasta, kovin jäi haljuksi tuo väri:

1917300.jpg

Tuollainen vaaleanrusehtavanharmaa siitä tuli, ei ihan valkoinen, muttei oikein minkään muunkaan värinen. Seuraavan kerran etsin jotain eri sieniä, nyt käytin jotain rouskuja, mitä nyt pihan perältä löysin. Mutta ihan kaunis tuokin väri on, eiköhän sille jotain käyttöä löydy.

Tänään olimme Tuikun kanssa jälkikurssilla. Tuikku on osoittautunut oikein lahjakkaaksi jälkikoiraksi. Olemme käyneet jäljellä vasta muutamia kertoja, mutta jo nyt Tuikku yritti oikaista maalikoiran luo ilmavainua käyttäen. Minä hölmö en vain tajunnut sitä, enkä suostunut seuraamaan sitä. Onneksi Tuikku fiksuna tyttönä palasi kiltisti jäljelle ja vei minut perille "oikeaa" reittiä. Vasta lopussa tajusin, että Tuikku yritti oikaista aiemmin. Tyhmä minä, pitäisi oppia luottamaan enemmän koiriin.

1917304.jpg
Tässä Tuikku on maalilla, eli se on olevinaan eksynyt ja toisen koiran tehtävänä oli etsiä se. Etsijäkoirana oli tällä kertaa Berninpaimenkoira Santtu, joka löysi Tuikun ongelmitta ja osasi hienosti  myös ilmaista Tuikun tarpeeksi kaukaa. Koiraetsinnässä etsijäkoirat opetetaan ilmaisemaan etsittävät koirat mahdollisimman kaukaa, etteivät ne pelästyisi etsijäkoiraa ja juoksisi karkuun.

Remu ei päässyt jäljelle vähään aikaan, sen sijaan herra on keskittynyt arkielämän sujuvuutta tottiskurssilla. Viime kerralla kurssilla opeteltiin rauhoittumista, missä Remulla onkin paljon oppimista.

1917302.jpg

Ikiliikkuja mä oon...