Voi blogiparkaa, se on ollut ihan hylättynä. Takapihan valtavat lumikasat ovat muisto vaan. Heti lumien sulettua me ollaankin keskitytty pihatöihin. Talon entiset omistajat ovat tykänneet rakennella erilaisia kiviasetelmia istutusten ympärille ja nyt me ollaan siirrelty epäkäytännöllisiä kivikasoja pois.

Samoin talon ympärykset pitää tyhjentää kivistä ja istutuksista kokonaan ja kaivaa auki, koska perustukset täytyy suojata patolevyin ja laittaa uudet routaeristeet. Muutenkin pihalla riittää kunnostustöitä ja puuaitaakin pitäisi pian päästä rakentamaan.

Koirulit voivat hyvin ja paksusta. Remun kanssa ollaan oltu Koirakoulu Nuuskun remmirähjäkurssilla todella hyvin tuloksin. Talvella yksi koira hyökkäsi lenkillä Remun kimppuun ja sen jälkeen se on pelännyt taas kaikkia vieraita koiria ja rähjännyt varmuuden vuoksi kaikille vastaantuleville koirille. Nyt ongelmasta ollaan pääsemässä yli ahkeran harjoittelun ja hyvien neuvojen ansiosta.

Tuikun allergiatestin tulokset eivät olleet kivaa luettavaa, se on nyt allerginen myös siitepölylle ja kanalle. Lisäksi entiset pölypunkki, ihminen ja varastopunkki olivat edelleen listoilla. Harmin paikka, mutta turha tuota on jäädä surkettelemaan. Ruokavaliolla ja lääkkeillä oireet pysyvät kurissa ja Tuikku voi elää ihan normaalia koiranelämää.

Me ollaan käyty jäljestämässäkin pari kertaa molempien koirien kanssa. Löysimme kivan porukan, joka kiinnostui hajutunnistusjäljestä ja olemme päässeet yhdessä treenaamaan. Me päätimme nyt keskittyä ihmisten etsintään kun koiraetsintää ei täällä päin tunnut kukaan oikein tuntevan tai harjoittelevan. Mutta sama se meille mitä me etsitään, pääasia että koirat saavan tehdä töitä ja purkaa ylimääräistä energiaansa. Ne nauttivat jäljestyksestä tosi paljon, eikä kummallakaan ollut mitään vaikeuksia päästä kärryille asiaan, vaikka edellisistä jäljistä oli jo kulunut melkein vuosi.

Käsitöille ei ole nyt ollut aikaa eikä jaksamista, Yhden kesäneuleen sain tehtyä, pitäisi saada aikaiseksi kuvata. Nyt siis vain tylsä, kuvaton postaus, mutta ehkä ensi kerralla...