Kiire. Työpaikalla on menossa muutto. Kaikki aika menee pakkaamiseen ja siivoamiseen ja jossain välissä pitäisi ne työtkin ehtiä tehdä. Ja joulukortit lähettää, lahjat ostaa, leipoa vähän, tehdä joulusiivous jne...  Mutta en ota mitään paineita, jos en ehdi niin sitten en ehdi. Joulun tienoissa on tiedossa pari viikkoa lomaa, voihan sitä siivota sittenkin. Ja kortit voi viedä ovelle jos ei ehdi postittaa.

Neulomisaikakin on ollut kortilla, mutta jotain pikkujuttuja olen saanut tehtyä:

Vauvantossut tilaustyönä eräälle ystävälle. Kuvaa en muistanut tossuista ottaa, mutta ne olivat pienet ja söpöt - ja keltaiset :-) Lanka oli Dropsin alpakkaa ja malli oma. Puikot olivat 2.25 mm Knit Picksit, ihanat puikot! Langan menekkiä en tullut punninneeksi, mutta ei niihin paljon lankaa kulunut, ehkä 30 g.

2142391.jpg

Sitten pari huovutettua juttua. Nämä syntyivät nopsasti neulekoneella, lanka on Gjestal Ullteppegarnia. Pyöreä pötkylä on tölkinviilennin ja tuo toinen menee pannunalusesta tai patalapusta.

Noita tölkinviilentimiä voisin tehdä lisääkin, ne ovat oikeasti tosi käteviä. Pitävät juoman kylmänä tai kuumana tarpeen mukaan ja estävät tölkin/pullon hikoilun.

Tölkinviilentimessä on 60 silmukkaa, patalapussa 80. Kerrosmääriä on muista, enkä tietenkään tajunnut laittaa niitä ylös... Silmukansäätö taisi olla 8.

---

Tänään Tuikku sai vähän helpotusta selkävaivoihinsa kun koirahierojaksi opiskeleva tuttava kävi sitä hieromassa. Tuikulta löytyi selästä yksi selvästi kipeä kohta, jota se ei vielä antanut käsitellä. Muuten Tuikku nautti hieronnasta ja osasi hienosti rentoutua käsittelyssä.

Sain kauratyynyn, jolla Tuikun selkää nyt lämmitellään ja yritetään rentouttaa. Päätimme edetä varovasti ja yrittää päästä käsiksi kipukohtaan vähän kerrassaan. Jatkamme siis käsittelyjä varovasti  ja katsotaan miten selkä reagoi hierontaan. Jos vaiva ei ala helpottaa niin täytyy käyttää Tuikku varmuuden vuoksi kuvattavana.

Olen kyllä onnekas kun tuttavapiristä löytyy tällaista osaamista. Olen saanut paljon tukea ja hyviä neuvoja ja olen siitä kiitollinen.

2142393.jpg

Kuten Tuikkukin, joka nauttii kauratyynyn lämmöstä ja hieronnan rentouttavasta vaikutuksesta :-)