Edit: Pakko vaan tulla vielä kehumaan uutta Ullaa, jota ehdin viimein "selailla". Hienoja ohjeita ja muutenkin paljon mukavaa lukemista. Heti-pitää-saada listalle pääsivät ainakin Silmäpakosäärystimet ja Lainesukat.

Viime aikoina lankojen värjäily on ollut kovasti suosittua ja myös minä olen päässyt sitä kokeilemaan, kuten edellisistä postauksista voi havaita ;-) Nyt meitä värjäyksestä kiinnostuneita hemmotellaan oikein olan takaa kun Muoriska ja Marsu ovat tehneet hyvää työtä ja perustaneet langanvärjääjien vertaistukiryhmän. Siellä voi vertailla värjäilykokemuksiaan ja jakaa hyviä vinkkejä ja neuvoja muille värjääjille. Hyvä idea!

Itse en ole vielä paljon ehtinyt värjäillä ja vielä vähemmän olen ehtinyt tehdä mitään värjätyistä langoistani. Olen saanut tuhottua vasta yhden pienen kerän värjättyä lankaa; minisukkien lisäksi lanka riitti näiden minilapasten varsiin (onko lapasissa varret...?):

130322.jpg

Täytynee varmaan suorittaa näille tai niille minisukille värinkestävyystesti pyöräyttämällä ne pesukoneessa. Ainakin Eusulla on nimittäin ollut huonoja kokemuksia Kool-Aideilla värjättyjen lankojen värinkestävyydestä. Eusun vinkki asian korjaamiseksi on kiinnittää väri lankoihin keittämällä niitä kunnolla. Täytyy seuraavan kerran kokeilla sitä, nyt kiinnitin värin mikrottamalla.