Ilmoittauduin Tuikun kanssa tuonne edellisessä postauksessa mainostamalleni tutustumiskurssille. Kurssi alkaa huomisiltana ja voin ottaa kurssille mukaan vain Tuikun. Normaalitilanteessahan tämä ei olisi mikään ongelma, onhan meitä kaksi ihmistä taloudessa huolehtimassa koirista, mutta tietysti mieheke on huomisiltana poissa kotoa...

En millään raaski jättää Remua yksin moneksi tunniksi illalla kun koirat ovat jo saaneet olla yksin koko työpäiväni ajan. Niinpä soitin apuun dogsitterin 4H-järjestön kautta. Katsotaan mitä Remu tuumaa tilanteesta, toivotaan että kaikki sujuu hyvin niin voin jatkossakin pyytää sieltä apua :-)

Kävin äsken hakemassa Tuikulle huomista varten jälkivaljaat kokeiltavaksi. Tässä ihan työpaikkani lähellä on eläinkauppa, josta saa tosi hyvää palvelua, nytkin sain ne valjaat mukaani kokeiltavaksi eikä niistä tarvinnut vielä edes maksaa mitään. Hienoa, että jostain saa vielä sellaista palvelua :-) Varmaan joudun ostamaan Tuikulle myös kevyemmän jälkiliinan kun se, joka Remulla on käytössä kun se on vähän liian raskas hennolle Tuikulle ja lisäksi se takertuu helposti kiinni puihin ja risuihin. Mutta mennään nyt aluksi sillä samalla liinalla ja katsotaan miten homma lähtee etenemään.

Meidän kurssiin tulee vähän taukoa kahden kerran jälkeen kun Tuikku menee ensi viikolla kohdunpoistoon. Sekin vähän jännittää ja pelottaa, toivottavasti kaikki menee hyvin ja Tuikku toipuu leikkauksesta ilman ongelmia.

Eniten leikkauksessa pelottaa juuri se toipuminen. Miten saan Tuikun olemaan hyppimättä sohvalle ja sänkyyn? Osaako se itse olla riehumatta liikaa? Toivoa sopii, että Remu antaa Tuikun toipua rauhassa eikä yritä riehaannuttaa sitä. Onneksi miehekkeellä alkaa loma kesäkuun alusta niin koiria ei tarvitse jättää yksin kotiin heti leikkauksen jälkeen.

Eläinlääkäri neuvoi ostamaan sellaisen vauvan bodyn, jota voi pitää koiralle leikkauksen jälkeen, ettei se (tai Remu) pääse nuolemaan haavaa. Osaisiko joku neuvoa miten ison vauvan vaatteen ostan? Vai mittaanko ensin Tuikun selän pituuden ja menen sitten mittanauhan kanssa kauppaan riehumaan? Pitäisköhän siinä bodyssa olla lahkeet? Auttakaa jos teillä on jotain hyviä vinkkejä...

Nyt koirat ovat jo viettäneet työpäivät yhdessä ja toistaiseksi *koputtaa puuta* on mennyt tosi hyvin. Olemme onneksi voineet totuttaa ne yhteiseen yksinoloon vähän kerrassaan ja tosi hienosti ne ovat jääneet nyt aamuisin kotiin. Molemmat nököttävät kiltisti sohvalla ja katselevaat kun teemme lähtöä. Uskon, että niillä on kivempaa olla kotona kahdestaan kun yksin eri huoneissa.

Ainakaan enää ei mitään tuhoja ole tehty kotona, mikä on tosi hienoa. Silloin kun ne olivat päivät erillään oli Remu mm. raapinut tapettia keittiön oven vierestä, avannut namikaapin oven ja syönyt vähän nameja (tätä se ei ole tehnyt koskaan ennen) ja kiipeillyt pitkin pöytiä. Tuikku puolestaan oli repinyt kaikki naulakossa olleet takit lattialle useana päivänä ja tyhjentänyt minun vaatekaappini sisällön lattialle. Ei se mitään ollut rikkonut, mutta jostain stressistähän se kortoo jos pitää kaikki vaatteet levitellä pitin kämppää...

Ja nyt ei ole tehty mitään tuhoja ja vastassa on iloisia terriereitä stereona kun menenmme kotiin :-) Ilmeisesti ne myös leikkivät/riehuvat/painivat päiväsaikaan, koska muutamana iltana koirat ovat olleet tosi väsyneitä ja nukkuneet vain. Muutenkin koirat ovat alkaneet enemmän leikkiä ja riehua keskenään. Usein Remu toimii aloitteen tekijänä, mutta muutaman kerran Tuikkukin on jo tehnyt aloitteen. Lisäksi Tuikku on alkanut leikkiä vähän myös meidän kanssamme, alussa se vain katseli sivusta kun Remun kanssa leikittiin. Nyt Tuikkukin tulee heti tikkana paikalle kun vähän jotain lelua hipaiseekin :-) Pitää vaan ostaa Tuikulle jotain omia leluja kun nyt se selvästi vähän arastelee koskea Remun leluihin, vaikka ei Remu ole yhtään osoittanut mitään mustasukkaisuutta leluistaan, päin vastoin se yrittää vähän väliä saada Tuikkua innostettua pieneen veto- tai jahtaamisleikkiin.