Työkaverin villatakki valmistui vihdoin moninaisten vaiheiden jälkeen. Neuloin tänään uudelleen pieleen menneen kaitaleen ja ompelin hihat ja kaitaleen paikoilleen. Hartiani eivät oikein pitäneet kyseisesta hommasta ja menivät totaaliseen jumetustilaan. Ei auttanut enää taukovoimistelu eikä mikään...

Takki on kuitenkin valmis ja se on tärkeintä ;-)

96437.jpg

Takki on neulottu Rondon Vilpoinen villa -nimisestä langasta. Lanka tuntuu tosi laadukkaalta ja oli juuri sopivan paksuista koneella neulottavaksi. Harmi, ettei kyseistä lankaa enää valmisteta. Takki on (noin) kokoa XL ja siihen kului lankaa kaikkine kokeiluineen vain reilu 600 g.

Kuten ehkä muistattekin, takkiin piti alunperin tulla pitsineuletta, mutta suunnitelmani menivät uusiksi kun huomasin, etten saa takakappaletta neulottua yhtenä kappaleena (neulekoneen leveys ei riittänyt). Ajattelin ratkaista leveysongelman neulomalla erilliset kaitaleet miehustakappaleiden jatkoksi, ja jotenkin sellaiset eivät sopineet yhteen pitsineuleideani kanssa. Kaitaleista sitten oikeastaan sainkin idean tähän toteutuneeseen takkiin. Tässä kuva kaitaleesta:

96469.jpg

Takin malli on siis oma. Kaava on sekoitus työkaverini valmiin puseron mittoja, Lea Petäjän suunnitteleman neuletakin (Moda 3/2006, malli nro 48) mittoja ja omaa sovellusta. Kokeilin tehdä tähän takkiin myös "muotolaskokset", eli neuloin lyhennettyjä kerroksia etukappaleisiin kainaloiden kohdalle, jolloin rinnalle saadaan lisää tilaa. Idea selviää oheisesta kuvasta:

96477.jpg

Tämä on hyvä konsti saada neuleesta istuvampi, jos rintavarustusta on sattunut siunaantumaan runsaan puoleisesti ;-)

Nyt jännittää vähän, miten onnistuin mitoituksen kanssa. Toivottavasti takki on sopivan kokoinen ja muutenkin mieluinen. Yritän saada kommentit ja kuvat heti tuoreeltaan kun takki on luovutettu :-)