Minuun iski omituinen flunssa. Ei kuumetta, ei nuhaa. Vaan jatkuva päänsärky ja yleinen voimattomuus. Joka lihakseen koskee. Päätin jäädä tänään kotiin huilaamaan, jospa runsas uni auttaisi ja veisi taudin mennessään.

Olimme koirien kanssa viime viikonloppuna retkellä kotiseudulla. Kummipoika täytti jo kokonaisen vuoden ja kävimme juhlimassa hänen synttäreitään. Koirat tosin saivat odottaa autossa juhlien ajan - kolme alle metrin mittaista ja kaksi lapsiin tottumatonta parsonia samassa tilassa tuntui liian suurelta riskiltä...

2059232.jpg

Veljen muksut olivaat kasvaneet kovasti sitten viime näkemän ja nuorempikin käveli jo kovaa vauhtia. Isosisko auttoi kovasti lahjojen avaamisessa ja oli muutenkin varsin touhukas ja puhelias nuori neiti. Pitäisi kyllä käydä useammin heitä katsomassa.

Juhlinnan lisäksi ehdimme käydä koirien kanssa monella pitkällä lenkillä lapsuuden maisemissa.  Kyllä Vuoksi on sentään joki verrattuna Porvoon puroon ;-) Koiratkin tykkäsivät ja kävivät vähän kahlaamassakin joessa - ja vaanivat uhkarohkeita sorsia, jotka uskaltautuivat melko lähelle pullanmurujen toivossa. Onneksi sorsat sentään älysivät pysyä pikku petojen ulottumattomissa ja sorsanhengiltä säästyttiin... Kameraa en älynnyt lenkeille ottaa mukaan, mutta ehkä ensi kerralla.

Lenkkeilyn lisäksi koirat saivat nauttia useista kyläpaikoista ja jatkuvasta paikasta toiseen siirtymisestä. Tämän seurauksena minulla oli autossa melko väsynyt parivaljakko kun ajoin sunnuntaina kotiin. Ei tarvinnut kovin kummoista aktivointia enää illaksi keksiä.

---

Huomasin jokin aika sitten, että Remu alkaa vääntelehtiä ja piehtaroida aina kun sille on ollut Jussi-paita jonkin aikaa päällä. Diagnoosi -> Nalle-lanka kutittaa herran herkkää hipiää. Ja koska Remu palelee tosi helposti kun on kylmää, niin täytyyhän sillä olla villpaita.

Ei siis muuta kun etsiskelemään vauvalankaa kaappien kätköistä ja uutta paitaa puikoille:

2059263.jpg

Tällä kertaa päädyin muhkeisiin palmikoihin. Malli on Dropsin ja lanka on 2-kertaista BBB Merinovillaa. Väri ei ole paras mahdollinen käytännöllisyyttä ajatellen, mutta voihan puseron aina värjätä jos siltä tuntuu. Tämän langan ei ainakaan pitäisi kutittaa.

Kun saisi tämän valmiiksi, odottaisi kaapissa langat pariin tilausvillapuseroon. Lanka on alpakkaa ja mallit puseroihin saan kehitetllä itse. Hauskoja projekteja on siis tiedossa :-)