Niinhän siinä sitten kävi, että kun loma loppui niin helteet alkoivat... Mutta ei se mitään, onneksi lämpöisestä säästä ja aurigosta ehtii nauttia näin työpäivän jälkeenkin. Koirat ovat ihan puhki ja pötköttelevät vain. Lenkillekään ei viitsi lähteä ennen kuin iltamyöhällä jos lämpötila olisi sitten vähän laskenut.

1756091.jpg

Aloitin sukkia Mokkasukasta. Lanka on tosi ihanaa neuloa ja väri on kaunis ja just sopivasti vaihtelevan sävyinen, ei liian rääkätty. Mallikuvion löysin taas Kauneimmat neulemallit -kirjasta, muuten tikuttelen mutu-tuntumalla...

Poikkesin eilen ruokiksella Lankatalossa investoimassa piiitkiin Addin pyöröihin. Ostin 1,5 metriä pitkät 2 mm pyöröpuikot, joilla olisi tarkoitus kokeilla neuloa seuraava sukkapari Magic Loop -tekniikalla. Ullassa näyttäisi olevan hyvä ja selkeä ohje siihen tekniikkaan.

Samalla reissulla mukaan tarttui myös kerä Alafos Lopi -lankaa (huom, vain yksi kerä, kaikkien niiden tuhansien houkutusten keskeltä...) ja Knitting Nature -kirja, josta haluaisin heti tehdä ainakin viisi mallia... Ihana kirja!

1758196.jpg

Mutta ensin pitäisi saada valmiiksi nuo sukat. Lisäksi aloitin virkkaamaan neliöitä, näistä ajattelin tehdä tyynynpäällisen:

1758154.jpg

Malli on kesän Novitasta, viimeinen kerros (yhdistämiskerros) tulee vitivalkoisella. Neliöihin käytän lankaa, jota sain kun purin ufoituneen topin (ufo nro 2). Langasta ei ole enää vyötteitä tallessa, joten minulla ei ole hajuakaan mitä lankaa tuo on, mutta puuvillalta se vaikuttaa.

Nyt pitäisi varmaan lähteä tyhjentämään marjapuskia, kesän marjasadosta tuli valtava... Ja minulla on vielä edelliskesäisiäkin mehuja pakastimessa. Täytyy keittää mehua nyt vähän maltillisemmin, ettei mene hukkaan. Tai jakaa ahkerammin tuttaville :-)