Olemme viettäneet viikonloppua pihahommissa ja nauttineet kauniista kevätsäästä. Remu-raukka on ihan poikki kun se on joutunut vahtimaan pihalla kaiken aikaa meidän puuhiamme.

Kylpyhuoneremonttikin etenee pikku hiljaa, tänään päästään tekemään vesieristyksiä ja sehän tarkoittaa sitä, että pian alkavat kaakelointihommat. Jihaa. Kyllä sitä taas varmaan muistaa arvostaa sitä omaa suihkua vähän aikaa kun sellaisen saa joskus käyttöön.

Vanhasta kodinhoito- ja suihkuhuoneesta muistuttaa enää läjä romua takapihalla:

1482107.jpg

Kukahan tuon kaiken vielä siivoaisi pois?

Taustalla näkyvän pellon reunaan on kuvan ottamisen jäljeen ilmestynyt verkkoaita. Sellainen oli pakko rakentaa kiireen vilkkaa kun Remu päätti yksi kaunis päivä, että autojen jahtaaminen on kiva harrastus... Remu näki hiekkatietä lähestyvän auton ja otti ja pinkaisi juoksuun mutaisen pellon poikki. Ja minä perässä. Remulle ei onneksi käynyt kuinkaan ja herra löytyi naapurin pihasta. Minä sen sijaan lensin rähmälleni mutaiseen peltoon ja olin kyllä näky sen jälkeen. Vähänkö hävetti hakea koiraa sieltä naapurista, joiden vieraiden auton perään Remu oli pinkaissut. Remu kävi vielä niin kierroksilla karkureissun jälkeen, ettei antanut kiinni. Onneksi se juoksi kuitenkin perässä pihaan kun läksimme itse juoksemaan kotiin päin.

Kyllä otti päähän ja säikäytti. Onneksi verkkoaita on toiminut ja Remu on pysynyt kiltisti pihassa. Kysyin kuitenkin neuvoa vastaavan varalle ongelmakoirakouluttajalta ja sain pikavinkiksi vain, että rakentakaa se aita. Ja pallojen ja lelujen heittely piti lopettaa myös, se kuulemma vain lisää intoa jahdata kaikkea liikkuvaa. Sain myös tehtäväksi pitää päiväkirjaa kaikesta Remun tekemisistä parin viikon ajan, jonka jälkeen istumme kouluttajan kanssa alas ja pohdimme, että onko Remun elämässä jotain sellaisia asioita, jotka saattavat lisätä tällaista ongelmakäyttäytymistä. Olen nyt sitten yrittänyt ahkerasti rustata ylös kaikki lenkit, syömiset, leikkimiset yms. asiat. Mielenkiintoista nähdä mitä ohjeita saamme ja miten jahtaamisongelmaa lähdetään karsimaan pois.

Remu tykkää jahdata siis muutakin kuin autoja. Jänikset, kissat, linnut ym. saavat kyytiä kun meidän suuri saalistaja saa niistä havainnon. Sinänsähän se ei ole yllätys kun kyseeessä on metsästävä rotu, mutta kun Remun kohdalla tämän jahtaamisilmiön saa aikaan vain näköhavainto. Jäljestämään se ei ole riistaa koskaan lähtenyt. Enkä oikeastaan pitänyt tuota jänisten yms. jahtaamista yhtään huolestuttavana kun ei Remu ole koskaan kovin pitkälle jaksanut näitä saaliitaan jahdata ja se on tullut heti takaisin kun näköhavainto saaliista on häipynyt. Mutta tuo auto oli viimeinen pisara. Ajattelin, että jos en nyt puutu tähän asiaan niin en voi enää koskaan pitää koiraa vapaana missään jossa on autoja lähimaillakaan.

Mutta se siitä pohdinnasta... Onneksi oma piha on nyt turvallinen ja koiruus saa jatkaa pihaleikkejään kaikessa rauhassa.

Tänään Remu sai vieraan kun Nelli-lagotto poikkesi kylään. Vauhti oli hurjaa kun kaksi kahelia nelistivät pihamaalla. Yritin saada leikkihetken vagittua kameraan, muutta siihen tallentui vain tassuja ja hännänpäitä...

1482069.jpg
Tässä sentään molemmat koirat osuivat samaan kuvaan ihan kokonaisina :-)

Seuraavan kerran luvassa saattaa olla myös neuleasiaa kun toinenkin hirsitalosukka on jo melkein valmis!