Niin siinä vaan taas kävi, että loma uhkaa loppua ennen aikojaan. Olen viettänyt loman viimeiset päivät maalipensseli kourassa. Tuulikaappi ja keittiö saivat uuden maalipinnan seiniinsä. Vanhat, tupakan pintyttämät haisevat tapetit saivat lähtöpassit, vihdoinkin. Nyt on siis viimeisetkin pintamateriaalit vaihdettu ja talo alkaa raikastua ja näyttää ihmisasumukselta.

Ihan hyvä mieli jäi tästä lomasta, vaikka ilmat eivät parhaat mahdolliset olleetkaan ja aika loppui taas kerran kesken. Kotiseudullakin jäi käymättä, mutta onneksi näitä kesäviikonloppuja vielä piisaa.

Käsitöitä on tehty pikkuhiljaa, niiden aika on aina iltaisin alkaen klo 21 kun koirat on käytetty iltapissillä ja vihdoin on aikaa istahtaa hetkeksi sohvan nurkkaan :-) Viimeisimpänä valmistui tämä verkkokassi.

1742642.jpgKassi on virkattu jostain vanhasta puuvillalangasta, jota löytyi laatikon pohjalta 200 g kerä. Lankaa jäi vielä runsasti, joten siitä voisi tehdä vaikka lisää kasseja. Tein tämän kassin ihan mutu-tuntumalla ja siitä tuli ihan hyvä. Toimii vaikka kauppakassina.

Seuraavaksi voisi kokeilla virkata saman kassin ilman tuota pohjaympyrää, ihan vaan verkkona koko kassi. Olisi vielä kevyempi kantaa mukana.

Jos vielä muistaisi ottaa kasseja mukaan kauppareissuille niin ei tarvitsisi muovikasseja ostaa lainkaan. Meillä ei muovipusseja kulu paljon edes roskapusseina kun on kompostori biojätteelle ja melkein kaiken muun roskan voi lajitella ja viedä keräyspisteeseen, joka sekin on tuossa ihan lähellä.

Lomalla on ollut aikaa myös siivota kaappeja. Siivosin myös lankavaraston, joka oli odotettua pienempi:

1742639.jpg

Loppujen lopuksi kaikki langat joitakin kartioita lukuunottamatta mahtuivat näihin kahdeksaan laatikkoon. Yhtään irtonaista pussillista ei pyöri enää missään nurkissa. Pelkäsin lankaa olevan vielä paljon enemmän, mutta ainakaan tähän inventaarioon ei muuta löytynyt, joten ei tämä tilanne nyt ihan toivoton ole näiden lankojen kanssa :-) Vielä on kaapeissa tilaakin, joten jotain syksyn uutuuslankoja voi ihan hyvin ostaa vähän täydentämään varastoja, eikö?

Ja kuin tilattuna posti toi tänään vähän täydennystä lankavarastoon:

1742641.jpg

Onni suosi fufo-tempauksen yhteydessä järjestetyssä arvonnassa ja sain näin hienon palkinnon Outilta.  Paketissa oli Nina-lankaa ja hienoa silkkivillalankaa, Kool-Aideja, palmikkopuikot, nameja,  kortti ja post-it-lappusia. Kiitos kovasti! Nyt vaan pitäisi keksiä mitä kivaa noista langoista tekisi, Ninaa on 100 g kerässä, joten se riittää helposti vaikka sukkiin. Silkkivillasta voisi tehdä pipon talveksi, täytyykin etsiä joku kiva ohje.

Koirulit ovat nauttineet myös lomasta, niistä on ihanaa kun me ollaan oltu kotona päivisinkin. Lomalla minulla on ollut aikaa käyttää niitä lenkilläkin erikseen ja näin ollen ne ovat saaneet molemmat vähän laatuaikaa ja erityishuomiota.

1742638.jpg

Ihan hyvin ne viihtyvät lenkillä yhtä aikaakin, mutta huomaa, että ne nauttivat paljon sitäkin kun pääsevät johonkin mukaan erikseen. Lisäksi ne käyttäytyvät paremmin lenkillä kun vien niitä erikseen ja saan näin vahvistettua oikeaa käytöstä, joka sitten toivottavasti alkaa totetua myös yhteisillä lenkeillä...