Hauskoja nuo neulomis/kutomis-ajatukset. Ja kaikkihan ovat tietysti omasta mielestään oikeassa siinä, kumpi on oikea ilmaisu... = ) Luin joskus ammoisina aikoina jostain lehdestä (olisiko ollut Novita jostain 90-luvun lopulta), että joku tyttö oli hakenut Wetterhoffille opiskelemaan. Hän pääsikin kouluun sisään, mutta huomasi, ettei hänen valitsemansa suuntaus (neule) ollutkaan ompelua, kuten hän oli luullut... Hän oli jutun mukaan loppujen lopuksi kuitenkin tyytyväinen valintaansa  = )

Neulomisrintamalla on ollut viimepäivinä hiljaista. Viikolla illat ovat niin lyhyitä, ettei ehdi paljon neuloa, varsinkaan jos on jotain muuta ohjelmaa illaksi. Eilinen ilta kului elokuvan parissa. En olut pitkään aikaan käynytkään moisessa tapahtumassa, enkä muistanutkaan miten kivaa on joskus ihan vain istua ja katsoa elokuvaa. Yleensä kotona enemmänkin kuuntelen elokuvia neulonnan ohessa...

Olen minä vähän neulonutkin, työkaveri ilmoitti muutama päivä sitten olevansa vailla paitsi pienen tytön sukkia, niin myös huovutettuja lapasia itselleen. Langatkin oli jo valmiiksi ostettu, joten eikun tuumasta toimeen:

37176.jpg

Toinen lapanen on jo hyvällä mallilla. Teen lapaset vyötteen ohjeen mukaan, kokeilin jo kerran aikasemmin sitä ohjetta ja se toimii ihan hyvin. Huovutin silloin tosin lapaset 60 asteessa ohjeen 40 asteen sijaan, jotta huopuisivat oikein kunnolla... Ja kyllähän ne huopuivat, oli vain aikamoinen repiminen ja venyttäminen, että sain ne oikean kokoisiksi... Ajattelin tehdä nytkin niin, mutta lisäsin varmuuden vuoksi yhden ylimääräisen silmukan joka puikolle, etteivät kutistu liikaa.