Ihana pidempi vapaa takana. Ollaan ehditty nauttia ulkoilusta koirien kanssa, kun pakkanenkin on pysytellyt inhimillisissä lukemissa. Olen myös löytänyt hiihtämisen riemun monen vuoden jälkeen. Latu alkaa käytännössä takapihalta, joten tämän helpommaksi ei harrastus enää voi muuttua.

Koirat voivat pääsääntöisesti hyvin, vaikkakin Tuikun terveydentila aiheuttaa taas huolta.

1291636069_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuikun häntään ilmestyi syksyllä kalju kohta. Kiikutin sen verikokeeseen, koska hännän kaljuuntuminen viittaa kilpirauhas-ongelmiin. Verikokeesta kilpirauahasen toiminnasta ei löytynyt vikaa, mutta kolesteroliarvot ja yksi maksa-arvo ovat huolestuttavan korkeita. Meidän pitää nyt mennä uudelleen verkokeeseen, jossa Tuikulle annetaan ensin sellaista hormonia. Sen jälkeen vasta selviää, onko kaiken takana kuitenkin se kilpirauhanen. Kuulemma vika ei aina näy pelkästä verikokeesta, vaan horminitutkimuskin tarvitaan. Häiriö kilpirauhasen toiminnassa voisi kuulemma selittää sen korkean kolesterolilukemankin, mutta se maksa-arvo on silti arvoitus. Ei auta kun ottaa lisää kokeita ja tehdä lisää tutkimuksia, ehkä se siitä selviää.

Ulkoisesti Tuikku vaikuttaa ihan terveeltä ja elinvoimaiselta, joten sinänsä emme ole kauhean huolissamme. Ja jos kilpirauhasen toiminnasta löytyy vikaa, niin siihen on onneksi hyvät lääkkeet olemassa.

1291636128_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kummalliset nukkamapaikat ovat Tuikun erikoisalaa... Meillä käy miehen sukulaispoika hoitamassa koiria aina koulun jälkeen ja hän kertoi, että Tuikku nukkuu usein vaatekomerossa kun hän tulee, sieltä se sitten kömpii ulos kun kauneusuniltaan viitsii. Se selittääkin myllätyt alahyllyt ja pitkin lattioita levitetyt vaatteet :-)

1291636165_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Remu se vaan kasvattaa karvojaan joka suuntaan. Tassukarvat alkoivat jo aiheuttaa ongelmia, kun lumi tarttuu lenkillä karvoihin ja pakkaantuu anturoiden väliin ikäväksi köntiksi. Ei auttanut kun ottaa sakset käteen ja leikellä karvat pois varpaiden välistä. Tätä ongelmaa ei muita talvina ole ollut, lieko hormonikapselin laitto aiheuttanut tuon hurjan karvankasvun?

1291636191_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yllä viime aikojen käsityösaavutukset. Yhdet miesten sukat valmiina (7 Veljestä), yhdet miesten kämmekkäät langan päiden päättelyä (Nalle Color) vaikka ja yhdet naisten sormikkaat vaiheessa (Nallea nekin) -> pukin konttiin.

Veronpalautuksilla piti hommata uudet nojatuolit ja heivata nuo yläkuvissa väkyvät eripariset kierrätykseen, mutta veronpalautukset taisivat huveta telkkuun ja keittiön työtasoihin. Ehkä sitten ensi vuonna jos verokarhu suo palautuksia...

Kävin perjantaina Helsingissä antamassa viimeisen näytön liittyen yhteen erikoisammattitutkintoon. Sain senkin pois sydämeltä, mokoma tutkinto oli jäänyt kesken muuton ja muiden kiireiden vuoksi. Näyttö meni läpi ja nyt odotellaan todistusta. Ihan mahtava tunne kun sai vihdoin hoidettua asian pois päiväjärjestyksestä. Palkinnoksi kävin Marsun houkuttelemana Nordiassa ostamassa hiukan lisää sukkalankaa. Nyt sitten vaan puikot suihkimaan, jos vielä jotain ehtisi jouluksi saada valmiiksi.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!