Piipahdin perjantaina TeeTee-myymälässä ja ostin mielenvirkistykseksi vähän sukkalankoja.

1259492440_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaikki uusia tuttavuuksia minulle. Tai Schoeller+Stahlin sukkalankaa olen neulonut ennestäänkin, mutta tässä versiossa on vesikastanjaa, siksi sitäkin täytyi saada kokeilla. Mini Palett tuntuu ihan Noro-kopiolta, mutta se oli huomattavasti huokeampaa, joten kokeiluun pääsi sekin. Zauberball-lankaa olen jo pitkään harkinnut tilaavani jostain nettikaupasta, mutta yllätykseksi sitä löytyikin oman kylän kaupasta, joten pakkohan sitäkin oli ostaa.

Muitakin hankintoja olen tehnyt, viime viikolla postilaatikkoon tupsahti kaksi kirjaa.

1259492428_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nancy Bushin Folk Socks, josta aloitin heti Chalet Socks -mallin, lankana on Maija. Toinen kirja on niin ikään Nancyn Folk Knitting in Estonia, jossa on tosi kauniita kirjoneulemalleja.

Ja kun kerran alkuun päästiin niin tilasin vielä Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia -kirjan Inkeriltä, joka kauppasi niitä Ravelryssa.

Tosi fiksua hamstrata nyt lisää kamaa kun kohta pitäisi muuttaa... Näemmä viisaus ei asu mussa...

Lisäksi äsken kun sijoittelin uusia lankoja lankalaatikoihin, huomasin, että yhden laatikon takana majaili jo pussillinen Novitan tehtaanmyymälästä ostettuja lankoja odottelemassa laatikkoihin pääsyä. Olin kokonaan unohtanut niiden lankojen olemassaolon. Noloa. Nyt en kyllä osta yhtään lisää lankaa ennen joulua, se on lupaus. Vaikka tulisi mitä uutuuksia ja tarjouksia...

---

Laitetaan nyt koirienkin kuulumisia pitkästä aikaa. Remun kanssa oltiin aamupäivä koiraetsintätreeneissä. Jäljestettiin kaupunkimetsässä. Remulle tehtiin jälki siten, että maalikoira meni ensin maaliin yhdelle toiselle koiralle, josta se jatkoi matkaa vielä eteenpäin kun toinen koira oli löytänyt sen. Näin Remulle saatiin hämäysjälki siitä toisesta etsijäkoirasta.

Remu jäljesti taas tosi vauhdilla ja sitä joutui toppuuttelemaan koko matkan. Vauhti ja keskittymisen puute kostautuivat siinä kohden, jossa hämäyskoira poistui jäljeltä ja Remu valitsi siinä kohden väärän jäljen. Hienosti se kuitenkin itse huomasi erheensä ja pysähtyi. Vähän aikaa se sitten pyöri siinä kohdassa ja mietti miten edetä. Annoin sille uudelleen hajun tutkittavaksi (maalikoiran kaulapanta oli hajuna), ja sitten Remu palasi itse takaisinpäin kunnes löysi taas oikean jäljen. Loppu sujuikin tosi hyvin.

Remulle pitäisi saada nyt vähän malttia etsintään. Se koheltaa niin kovasti, ettei aina muista mitä jälkeä pitäisi seurata. Ensi kerralla haluan sille vanhan jäljen ilman häiriöjälkiä, jotta se joutuu oikeasti keskittymään pysyäkseen jäljellä. Tuoreet metsäjäljet se vain juoksee läpi eikä keskity yhtään. Oikeasti tarkoitus oli nytkin tehdä Remulle vanha jälki, mutta yöllinen vesisade sotki jäljen ja siksi päätimme tehdä tälläkin kertaa tuoreen jäljen.

Tuikku oli viimeeksi jäljellä pari viikkoa sitten. Sen kanssa on jäljestetty niin vähän, että olemme yhä ihan alkutekijöissään sen kanssa. Mutta ei Tuikusta enää oikeaa etsijäkoiraa ole tarkoituskaan tehdä, se saa jäljestää vaan virkemielessä omaksi ilokseen.

1259494282_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuikun kanssa on löydetty nyt aika hyvä tasapaino ruokavalion ja allergialääkkeiden suhteen. Tosi herkkävatsainen Tuikku kyllä on, heti jos antaa jotain "väärää" ruokaa, menee raukalla masu ihan sekaisin. Kaikki koirien vatsapöpöt myös tuntuvat löytävän Tuikun, pari viikkoa sitten sillä oli kauhea vatsatauti, joka keski onneksi vain päivän, mutta tavaraa tuli kyllä molemmista päistä... Remu selvisi samasta taudista kahdella pikku oksulla...

Muuten Tuiku on kyllä aivan unelmakoira, vähään tyytyväinen ja rakastettava. Onnellisimmillaan silloin kun koko perhe on koossa ja saa kölliä sohvassa. Ja jos joku vielä rapsuttaa masusta niin sitten elämä on täydellistä.

Ai niin, tässä vielä kokonaisina nämä muutama viikko sitten vilautetut synttärilahjat:

1257593785_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Malli: Who? by Sara Amoroso (Ravelry-linkki)

Ruskeassa lankana on Sublime Yarns Cashmere Merino Silk D, vajaa kerä. Vaaleanpunainen on neulottu kaksinkertaisella BBB Baby Merinolla. Molemmissa puikot nro 4. Napit vanhaa varastoa. Pipot menivät veljen muksuille synttärilahjoiksi.

Ai niin 2, vielä yksi juttu, tietääkö kukaan saako Lappeenrannasta tai Imatralta jostain eläinkaupasta Applaws-koiranruokaa?